Hrvatski radio

Radio Sljeme

Oprobi preostaje organizirati piknik kod žičare, svi radovi idu po planu

22.10.2019.

13:11

Autor: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

Foto: - / -

Na redovitoj konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić nevoljko je komentirao kritike oporbe. Više je govorio o mini poreznoj reformi i štrajku učitelja, dok je oporbi poručio kako im preostaje organizirati piknik kod žičare jer sve ide po planu.

Ne želim im davati medijskog prostora, poručio je gradonačelnik Bandić na prozivke oporbe o tome da u gradskom proračunu više pogoduje svojim kumovima nego građanima Zagreba. Krivnju zbog novog proračunskog zaduženja prebacio je na Vladu:

"Proračun se ne realizira očekivano isključivo zato jer smo na razini proračuna iz 2008. godine. Posljednjih šest Vlada nam je uzelo četiri milijarde kuna u zadnjih 10 godina. Zato nisam zadovoljan. Proračun bi nam sada trebao biti 11,5 milijardi kuna, mi ga imamo 8 milijardi. Pametnom dosta."

Osvrnuo se ponovno i na odluku da se odlučivanje o GUp-u odgodi za skupštinsku sjednicu u studenom, te na odnos Grada s arapskim investitorom Eagl Hilssom:

"Nisu me zvali, oni znaju da ja o njima brinem."

Gradonačelnika se kritiziralo i zbog žičare za koju je u ovogodišnjem proračunu predvidio 29, a samo u prvoj polovici godine potrošio više od 100 milijuna kuna. No, Bandić se ne obazire na komentare kada je o žičari riječ:

"Kolegama iz opozicije preostalo je samo da organiziraju piknik na žičari. Na njihovu nesreću, a vašu sreću, žičara ide svojim tijekom i bit će na vrijeme gotova."

Više zaokupljen odnosima s Vladom i kritiziranjem ministrice obrazovanja, Bandić, čini se, bezbrižno očekuje novo skupštinsko zasjedanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.