Hrvatski radio

Radio Sljeme

Optužnica za bombaše s Trga

11.09.2013.

18:29

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo osam mjeseci nakon što su u noćnim satima na Trgu bana Jelačića postavili improviziranu eksplozivnu napravu u kojoj nije bilo ozlijeđenih, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv šestorice Vodičana.

'Bombaši iz Vodica' prijavljeni su za dovođenje u opasnost života i imovine te pomaganje u tom nedjelu. Jedan od dvojice pomagača je, tvrdi tužiteljstvo na svojim internetskim stranicama, nabavio eksploziv, a drugi ga darovao mladim Vodičanima te ih obučio kako njime rukovati.

Najviša zatvorska kazna za ta nedjela je pet godina.

Prema pisanju medija, osumnjičeni su mahom iz uglednih obitelji, tzv. zlatna mladež, a nakon incidenta Grad Vodice je na službenim internetskim stranicama objavio ispriku hrvatskoj javnosti, posebice građanima Zagreba, zbog uznemiravanja koje je izazvala skupina Vodičana.

Eksplozija na središnjem zagrebačkom trgu sredinom siječnja ove godine bila je treća u razmaku od samo dva tjedna koja je tada odjeknula Zagrebom. Za druge dvije optužen je Vojislav Blažević kojemu već traje suđenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.