Hrvatski radio

Radio Sljeme

ORAH podupro prosvjed odgajateljica u vrtićima

06.05.2016.

10:21

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska organizacija ORaH-a podržala je jučerašnji prosvjed odgajateljica zagrebačkih dječjih vrtića na Trgu bana Jelačića. Drago im je da je struka smogla snage upozoriti na stanje u vrtićima, na koje već više godina upozoravaju udruge građana i oporbene stranke.

ORaH smatra da je nepostojanje jedinstvene rang liste za upis djece u vrtiće, nemogućnost upisa djece tijekom cijele godine te nepostojanje jače vizije, plana razvoja i mreže dječjih vrtića, dovelo do lošeg stanja u jednoj od najvažnijih institucija za građane. Ovo samo oslikava stihijski pristup, sadašnjeg gradonačelnika i Gradske uprave, razvoju Grada Zagreba gdje je važnije i lakše urediti 'fasadu', nego rješavati temeljne strukturne probleme grada. Najbolji primjer toga su fontane. Smatramo kako gradonačelnik i Gradska uprava, koji nisu odgovorili na izazove novog doba, nisu napravili iskorak u smjeru razvoja modernog grada po mjeri čovjeka, moraju otići te da ne zaslužuju još jedno povjerenje građana, ističu iz ORaH-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.