Hrvatski radio

Radio Sljeme

Organizirana konferencija za najbolje startup tvrtke

06.12.2017.

12:15

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četvrti "Zagreb connect 2017", međunarodna start up konferencija s ciljem davanja podrške mladim poduzetnicima u razvoju njihovih ideja, održava se na zagrebačkom Velesajmu. U sklopu konferencije organizirano je i natjecanje predstavljanja start up tvrtki.

Cilj konferencije je da se start-up ili razvojnim tvrtkama omoguće investicije i veći proboj na europsko tržište, objašnjava organizator Davorin Štetner, Ove godine smo odlučili da malo više pažnje posvetimo baš onom pravom biznisu; manje politici, manje svim događanjima. Svi znamo da je i za razvoj dobrog biznisa potreban okvir, znači ovo je mjesto s kojeg ćemo poslati poruku da i politika i da sve institucije moraju stvoriti okvir za dobar biznis, a biznis će to znati prepoznati i razviti se.

Ukupno je prijavljeno 60 start-upova od kojih je 13 prošlo u finale te će se oni na konferenciji predstaviti potencijalnim investitorima, a tri najbolja će podijeliti i novčanu nagradu od 130 tisuća kuna, Ove godine nagradni fond je oko 500 tisuća kuna od toga 130 tisuća kuna u kešu i mislim da će to doprinjeti razvoju startupa, ističe Štetner.

Suorganizator konferencije i grad Zagreb, Pored infrastrukture koje je grad Zagreb osigurao za startupove u Tehnološkom parku, jako je bitno mentoriranje, savjetovanje, edukacija, naravno iza toga dolazi financiranje, a također je bitna i promidžba cijelog tog sustava, promidžba startup scene, svijest ljudi koliko je to važno, koliko je bitno pružiti priliku nekome da se ovdje dokaže, da ovdje ostvari svoje ideje, rekla je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić

"Zagreb connect" izvrsna je odskočna daska mladim tvrtkama što pokazuju i uspjesi prethodnih sudionika konferencije.

Više informacije na http://zagrebconnect.com/ 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.