Hrvatski radio

Radio Sljeme

Organizirano prikupljanje božićnih drvaca

10.01.2023.

13:32

Autor: Radio Sljeme

Prikupljanje za kompost

Prikupljanje za kompost

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Nakon blagdanske čarolije građani su počeli s odlaganjem, a zagrebački Holding s prikupljanjem drvaca koja će poslužiti za proizvodnju organskog komposta.


Ovih je dana uobičajen kasnovečernji prizor po zagrebačkim kvartovima, pod uvjetom da nemate drugog izbora, leteće drvce koje je donedavno u blagdanskom ugođaju u svoj svojoj raskoši krasilo domove naših sugrađana. Nakon što drvce prizemljite potrebno ga je odložiti na zelenu površinu na kojoj će biti dostupno vozilima i djelatnicima Zrinjevca koji su jučer započeli s prikupljanjem. Mirela Strenja iz Korporativnih komunikacija zagrebačkog Holdinga napominje kako građani mogu odložiti drvca na zelene površine, ali tako da ona ne ometaju promet niti kretanje pješaka. Drvca bi trebala biti grupirana, odložena bez ukrasa i plastičnih vrećica i dostupna vozilima i djelatnicima Zrinjevca. Već je prvi dan prikupljeno oko 4 tisuće drvaca što je oko 20 tona, dodaje Strenja. Inače, u ovakvoj se akciji svake godine približno prikupi 70 do 80 tisuća borova što je oko 800 tona prikupljenog materijala.  Od prikupljenih borova Zrinjevac će daljnjom obradom proizvesti organski kompost.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici