Hrvatski radio

Radio Sljeme

OŠ Granešina dobila sportsku dvoranu i terene vrijedne 35 milijuna kuna

13.09.2019.

12:16

Autor: Magdalena Pongrac

OŠ Granešina dobila sportsku dvoranu i terene vrijedne 35 milijuna kuna

OŠ Granešina dobila sportsku dvoranu i terene vrijedne 35 milijuna kuna

Foto: - / -

U povodu obilježavanja 160. rođendana Osnovne škole Granešina, škola je dobila novu trodijelnu sportsku dvoranu. Do nje se iz škole dolazi novoizgrađenim pothodnikom, a napravljeni su i vanjski sportski tereni, spremišta i igralište.

800 učenika Osnovne škole Granešina u novoj školskoj godini Tjelesni i zdravstveni odgoj imat će u novoj sportskoj dvorani. Najbolji je to način da škola proslavi 160. obljetnicu svog postojanja, rekao je ravnatelj Marijan Vulić, a novom dvoranom zadovoljni su i učenici - Imamo više od 3 tisuće četvornih metara zatvorenog i 7 tisuća kvadrata otvorenog prostora za potrebe izvođenja nastave iz Tjelesnog i ostale sportske potrebe.

Osim prijekopotrebne velike dvorane, škola je dobila svlačionice, toplinsku stanicu, ambulantu i još dvije manje dvorane. Izgrađeno je i vanjsko sportsko igralište te pothodnik između njega i škole koji vodi ispod gradske prometnice. Radovi su stajali 35 milijuna kuna i trajali su 2 godine, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić i najavio novi projekt - U vrijeme trajanja nastave, to će koristiti 800 učenika, a u slobodno vrijeme građani Gornje Dubrave koji su, sa svim građanima grada Zagreba, najzaslužniji što je ovo napravljeno. Projekti idu dalje tako da ovdje već radimo na projektu izgradnje 5 novih učionica kako bi škola mogla prijeći na rad u jednoj smjeni.

Granešina je samo jedna u nizu projekata koji se očekuju diljem Gornje Dubrave, istaknuo je pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić - U pripremi je izgradnja bazena, pripremamo i školu u Oporovcu, a projektira se i Centar za autizam na istom mjestu. Gotovo da je sve spremno i za objavu natječaja za radove na 12. gimnaziji koji bi trebali započeti na proljeće. To će biti velika gimnazija kakvu Dubrava zaslužuje. 

Nakon dovršetka 12. gimnazije, ondje bi trebala početi i izgradnja klizališta koje će povećati gradske kapacitete za sportove na ledu.

Učenici se vesele novoj dvorani

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.