Hrvatski radio

Radio Sljeme

Oslikana garaža na Kvaternikovom trgu

09.02.2016.

08:30

Autor: N.D.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt oslikavanja javnih garaža nastao je suradnjom s poznatim grafiti umjetnikom Slavenom Kosanovićem - Lunarom. Grad promovira oslikavanje javnih garaža grafitima kako bi se spriječio vandalizam, ali i da se Zagrepčani u njima osjećaju što ugodnije.

Nakon oslikavanja na Langiću, najnoviji uradci predstavljeni su javnosti u garaži Kvaternikov trg. Riječ je o još jednom djelu poznatog grafiti umjetnika Slavena Kosanovića - Lunara. Na posljednjoj etaži Langovog trga umjetnik je dočarao drvo magnolije, dok je u garaži na Kvaternikovom trgu sve prepuno boja koje se javljaju kod zalaska sunca.

"Poanta je i za Langić i za Kvatrić ista: da se neka pozitiva i prirodne boje s površine spuste u okruženje umjetnog svjetla", ističe Lunar.

Iz Grada poručuju da Zagrebparking nastoji svojim korisnicima uz kvalitetno i sigurno korištenje usluga parkiranja u javnim garažama kojima upravlja, podići razinu usluge na viši stupanj vodeći računa da se korisnici u prostorima garaža osjećaju ugodno. Grafiti se nalaze na posljednjim etažama garaža.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.