Hrvatski radio

Radio Sljeme

Oslobodite mjesta namijenjena osobama s invaliditetom

19.09.2016.

14:48

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb i ove se godine uključio u Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koja se u organizaciji Europske komisije svake godine obilježava od 16. do 22. rujna. Poseban je oprez posvećen osobama s invaliditetom.

Niz je aktivnosti - kao svake godine, no ove godine, prvi put, Policijska uprava zagrebačka pojačano nadzire nepropisno parkiranje na parkirališnim mjestima za osobe s invaliditetom. Na raskrižju Petrinjske i Amruševe policijski službenici, predstavnici Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara te predstavnici Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI, uputili su apel o potrebi nesmetane mobilnosti osoba s invaliditetom.

Prvenstveno se to odnosi na nesavjesne vozače, zbog čega je Viktor Forjan iz Službe za sigurnost cestovnog prometa istaknuopo prvi put svih sedam dana Policijska uprava zagerbačka pojačano nadzire nepropisno parkirana vozila na parkirališnim mjestima s invaliditetom...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.