Hrvatski radio

Radio Sljeme

Osmero HRVI od Grada dobilo zemljišta za gradnju kuća

11.11.2015.

15:58

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb je za strambeno zbrinjavanje osmero hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata u srijedu ustupio osam građevinskih zemljišta, opremljenih komunalnom infrastrukturom, na kojima će vojni invalidi izgraditi svoje kuće.

Riječ je o ratnim vojnim invalidima s prijavljenim prebivalištem u gradu Zagrebu, kojima je Ministarstvo branitelja
odobrilo kredit za izgradnju obiteljske kuće.

Ugovore o darovanju građevinskog zemljišta Grada Zagreba u vlasništvo, uručio im je gradonačelnik Milan Bandić, te im se ispričao što to nisu prije napravili zajedno sa Ministarstvom branitelja.

U ime HRVI na građevinskim zemljištima zahvalila je Radica Čorluka. Istaknula je kako je kredit u Ministarstvu ostvarila prije šest godina i otplatila ga, te kako je danas sretna što će nakon 20 godina podstanarstva imati krov nad glavom.

Gradonačelnik Bandić invalidima je zaželio da te parcele koje su od 200 do 600 četvornih metara što prije uknjiže na svoje ime, kako bi na proljeće, na tim parcelama koje će Grad opremiti komunalnom infrastrukturom, mogli početi graditi kuće. Zaželio im je da "konačno nađu svoj topli, obiteljski kutak i krov nad glavom".

Pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih rekla je da su dosada 40-ero HRVI dodijelili građevinska zemljišta, što je sa današnjih osam, ukupno 48 HRVI kojima je Grad Zagreb ustupio građevinska zemljišta za gradnju kuća. Dodala je da su danas zemljišta dodijeljena na području Vrapča, Dubrave, Sesveta i Prečkog.

Pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Jasminka Lukač istaknula je kako je
ukupna vrijednost tih osam građevinskih zemljišta koje je Grad ustupio HRVI oko dva i pol do tri milijuna kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.