Hrvatski radio

Radio Sljeme

Osnovan Klub gradskih zastupnika Milana Bandića i HSS-a

10.06.2016.

16:38

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gradskoj skupštini osnovan je Klub gradskih zastupnika liste grupe birača Milana Bandića i HSS-a, a ta će suradnja doživjeti svoju "krunu" na zajedničkom izlasku na lokalne izbore u svibnju iduće godine, na kojima će kandidat za gradonačelnika ponovno biti Milan Bandić.

Evo, i mi smo se malo 'presložili' u Gradskoj skupštini, a to preslagivanje nas je dovelo do toga da od 51 zastupnika većinu danas čini 31 zastupnik, jer tu su i naši partneri iz Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ, a ne smijemo zaboraviti niti naše dugovječne partnere iz Hrvatske stranke umirovljenika, rekla je novinarima potpredsjednica Skupštine i predsjednica Kluba gradskih zastupnika Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević.

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić istaknuo je kako je zagrebačka Gradska organizacija HSS-a jednoglasno donijela odluku da počinju razgovore sa strankom Bandić Milan 365 oko zajedničkog izlaska na lokalne izbore 2017., a početak suradnje je formiranje zajedničkog Kluba gradskih zastupnika. 

Matić je rekao da će uz suradnju čelnika stranaka na državnoj razini - Milana Bandića i Kreše Beljaka, napraviti dobar program s kojim će im građani dati povjerenje na idućim lokalnim izborima, a ako će biti prijevremenih parlamentarnih izbora vjeruje da će zagrebačka suradnja biti dobar putokaz čelnicima stranaka. 

Na pitanje novinara da komentira to što je HSS prije bio u zajedničkom klubu s HSLS-om, Matić je rekao da su išli zajedno na prošle lokalne izbore i imali zajedničkog kandidata za gradonačelnika Vladimira Ferdeljija, a sada se HSS odlučio za stranku Milana Bandića. Pavičić Vukičević najavila je da će glavna točka iduće sjednice zagrebačke Gradske skupštine, zakazane za četvrtak, 16. lipnja, biti izmjene GUP-a, budući da sada imaju više od potrebnih 26 ruku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.