Hrvatski radio

Radio Sljeme

Osnovna škola Tin Ujević dobit će novu dvoranu

10.05.2018.

13:07

Autor: Mia Majić

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

Položen je kamen temeljac za dogradnju Osnovne škole Tin Ujević u Trnju. Riječ je o izgradnji nove sportske dvorane, a obnovit će se i stari dio školske zgrade gdje bi učenici trebali useliti i u nove učionice.

337 učenika Osnovne škole Tina Ujevića bi osim korištenja nove i moderno opremljene sportske dvorane trebali useliti i u nove učionice. Riječ je o rekonstrukciji postojećeg dijela stare dvorane koja bi se trebala prenamijeniti za pohađanje nastave. Ravnateljica škole Vlatka Mihelić ističe se nada da će kroz godinu dana dvorana biti gotova. Konačno su osigurana sredstva i projekt je prošao naglasila je. Dodala je i kako će se nove učionice raditi na postojećoj dvorani koja je trenutno neadekvatna.

Investicija je vrijedna deset milijuna kuna, a učenici bi mogli useliti u nove klupe već za deset mjeseci istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Naglasio je kako će se nakon početka radova na školskoj dvorani ubrzo početi i s energetskom obnovom cijele zgrade. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.