Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ostaje li Zagreb bez proračuna za iduću godinu i bez gradonačelnika?

01.12.2016.

19:25

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hoće li naš grad ostati bez proračuna za iduću godinu i bez gradonačelnika? SDP, HNS i HSLS neće podržati prijedlog proračuna gradonačelnika Bandića, težak 7 milijardi 300 milijuna kuna, a izgleda da se tome pridružuje i HDZ.

Ako skupština na sjednici 20 . ovog mjeseca ne prihvati proračun, Zagrebom bi uskoro, umjesto gradonačelnika, mogao upravljati Vladin povjerenik.

Andrija Mikulić iz HDZ-a kaže da ako proračun ostane na ovoj razini prijedloga kakav je stigao danas, onda se boji kako je malo vremena do 20. prosinca da se to može popraviti.

Zadnjih šest godina ne podržavamo gradski proračun, a onima kojima se sada, nakon godina suradnje, trgovanja, dealova probudila naknadna pamet, možemo samo poručiti - dobrodošli, rekao je Davor Bernardić iz SDP-a.

Za dvadeset dana ćemo znati, ustvari, tok je Trojanski konj Milana Bandića - je li to HDZ ili SDP, smatra Darinko Kosor iz HSLS-a. 

Ja se ne bojim, zakaj bi se ja bojao pa ni to moj proračun. To je zagrebački proračun. Oni će na kraju, 20. prosinca, dići ruku 'za' ili 'protiv', zaključio je gradonačelnik Milan Bandić.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.