Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otkrijte i "Gastro stranu" Art Parka

09.07.2016.

11:20

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zelena umjetnička oaza u samom središtu Grada - Art Park i ove subote priprema zanimljiv program! U parku smještenom između Tomićeve, Strossmayerovog šetališta i Ilice sve do 15.00h možete uživati u pravom "gradskom pikniku".

Uz degustacije proizvoda hrvatskih OPG-ovaca, uživajte u mogućnosti kupnje zdravih namirnica i specijalnih piknik paketića te opuštajući akustičan koncert i radionicu za djecu.

Do 15.00h u Art Parku će gostovat će Mali plac s Tavana – ‘mobilna’ tržnica koja okuplja male proizvođače organske hrane iz raznih regija Hrvatske i predstavlja ih u raznim zanimljivim gradskim prostorima. Posjetitelje očekuje veliki izbor organskih i sezonskih namirnica, kao i hrvatski OPG-ovci od kojih će iz prve ruke moći doznati sve o njihovim proizvodima.

Od 13.30h do 15.00h Malom placu će se pridružiti Vinoljupci koji će u sklopu jednodnevne vinske manifestacije “Vinoljupci u Tomićevoj“ održati i “Vinski piknik u Art Parku”. Tim povodom u parku će se moći kupiti piknik paketići po promotivnoj cijeni. 

Vinski piknik pratit će akustičan koncert dok će istovremeno projekt učenja stranih jezika kroz glumu, pod nazivom „Malo kazalište“ za djecu u dobi od 5 do 10 godina održati besplatnu radionicu “Francuski za male gurmane“.

Mali će gurmani kroz ovu jedinstvenu i nagrađivanu metodu te uz stručno vodstvo Marije Vukelić, prof. francuskog jezika i književnosti, u svega 45 minuta naučiti osnovne gastronomske pojmove na francuskom jeziku.

Onima željnima i rekreacije - na raspolaganju je tamo i stol za ping pong. Oni željni umjetnosti tamo mogu razledati stalni postav ‘galerije ulične umjetnosti na otvorenom’.

Program je besplatan. Festival ‘Art Park’ pokrenula je udruga Pimp my Pump, na čijim stranicama je moguće pronaći i više informacija. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.