Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otkriven još jedan divlji deponij u Sesvetama!

23.05.2018.

10:35

Autor: Mia Majić

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

Nakon što su građani prijavili odloženi građevinski otpad na divljem deponiju na području Sesveta, jutros ga je obišao i gradonačelnik Milan Bandić. Radi se o nekoliko tona otpada koji je nastao rušenjem zgrade u našem gradu.

U proteklih nekoliko dana na području bivše mesne industrije u Sesvetama nastalo je još jedno divlje odlagalište otpada u našem gradu. Za razliku od situacije uz jezera Savica Šanci gdje je nakon gotovo tri mjeseca očišćen prostor, ovdje se reagiralo na vrijeme pa je tako zahvaljujući brzoj reakciji građana i komunalnih redara počinitelj uhvaćen na djelu. Gradonačelnik Milan Bandić tom je prilikom istaknuo kako će Grad u suradnji s građanima, policijom i komunalnim redarima tome konačno stati na kraj. Onoliko koliko nam bude zakon omogućio te ćemo zločince javno prozvati, ne znam je li to moguće zbog zaštite osobnih podataka, ali zahtijevam od policije i svih službi da postupe primjereno i da svi ljudi budu kažnjeni, naglasio je. 

Također, gradonačelnik je pozvao i građane da aktivno u sudjeluju u otkrivanju ovakvih i sličnih radnji u budućnosti te se zahvalio što su reagirali odmah.  Iza svakog žbuna će građani će biti naša inspekcija, i tu se nećemo umoriti niti štediti novca, a ukoliko to ne bude dovoljno angažirat ćemo i zaštitarske tvrtke jer to nema cijenu, zaključio je Bandić. 

Podsjetimo, gradonačelnik je prije nekoliko dana najavio i kako će uskoro objaviti popis svih divljih odlagališta u Zagrebu kao i raspored njihovih sanacija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.