Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren 53. Floraart na Bundeku s bogatim programom za sve uzraste

28.05.2018.

15:15

Autor: Margareta Jozinović

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Na Bundeku je svečano otvorena 53. Međunarodna vrtna izložba "Floraart". Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica, tu je i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, predstave za djecu te bogati kulturni i glazbeni program u kojem će posjetitelji moći uživati do nedjelje.

Nastupom ansambla narodnih pjesama i plesova - LADO otvoren je 53. Međunarodna vrtna izložba - Floraart. Svoja je vrata 13.-tu godinu zaredom otvorila ponovno na Bundeku gdje, nakon izložbe, ostaju 123 tisuće sadnica, a bilje izlaže 220 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Prošlogodišnja procjena organizatora je 320 tisuća posjetitelja, a isto se očekuje i ove

Uz prodaju cvijeća i sadnica i ove će se godine pronaći novi zanimljivi sadržaji. Besplatan ulaz i prijevoz autobusa od Mažuranićevog trga do Bundeka, besplatan vlakić s istočnog parkinga Zagrebačkog velesajma na prostor izložbe. Masa noviteta - natjecanja srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju, hrvatskih kup florista i još mnogo toga, rekao je voditelj podružnice Zrinjevac, Igor Toljan. 

Izložba je otvorena svaki dan do nedjelje od 9 do 21 sati. Ulaz na izložbu je besplatan, a detalje pogledajte na stranici Floraarta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.