Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren 7. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

22.10.2021.

12:45

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Na Europskom trgu do nedjelje se održava 7. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, koji organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i grad Zagreb. Posjetitelji Sajma moći će kušati i kupiti proizvode domaćih proizvođača kao što su džemovi, ukiseljeno povrće, ajvar, med, ulja, te sušeno voće i povrće.

Zimnica na hrvatskim prostorima ima dugu tradiciju i recepti za spravljanje zimnice čuvaju se i prenose generacijama.

Cilj ove manifestacije je promicanje hrvatskih poljoprivrednih proizvoda, a predstavit će se poljoprivrednici i izlagači iz svih hrvatskih županija, rekao je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić

-Ministarstvo poljoprivrede nastoji potaknuti naše male proizvođače da svoje primarne proizvode ne prodaju kao takve, nego da ih uz doradu i preradu, prerade u proizvod sa dodanom vrijednošću, i na takav način sebi i svojim obiteljima osiguraju dodatni izvor prihoda-. 

Podrška Sajmu zimnice koju daje Grad podrška je i hrvatskoj kulturnoj baštini i tradiciji, istaknuo je pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jajić

-Imamo 60 izlagača, sedmi sajam zimnice koji prije svega daje mogućnost našim proizvođačima da se prezentiraju i da im pomognemo da se njihovi visokokvalitetni proizvodi prodaju-. Sajam traje do nedjelje u 15 sati.

 

Šime Mršić

Dejan Jajić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.