Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren 7. znanstveni piknik za sve ljubitelje STEM područja

25.05.2018.

13:21

Autor: Mia Majić

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Sedmi znanstveni piknik otvoren je jutros na Jarunu. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja će se na otoku Univerzijade održavati do kraja ovog tjedna, a posjetitelje očekuje više od 150 izlagača, radionica i izložbi obrazovno znanstvenog karaktera.

Danas počinje piknik s dva glavna motiva - 50. rođendan animiranog serijala Profesor Baltazar koji je zaštitnik znanstvenog piknika i i glavni komunikator znanosti u Hrvatskoj i drugi je motiv zapravo ideja o izgradnji najvećeg znanstveno edukativno-zabavnog centra u ovom dijelu Europe koji je svoj dom našao u Stubičkom Golubovcu u gradu Donja Stubica u Krapinsko-zagorskoj županiji, rekla je iz Udruge Profesor Baltazar, Renata Brkić. Najavila je i kako bi se Centar mogao otvoriti kroz sljedeće tri godine.

Pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje, Katarina Milković, pohvalila se kako je Grad još 2011. prepoznao značaj ove manifestacije i incijative spomenute udruge. Udruga Baltazar došla je u sedam godina do toga da prikuplja 50 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola, 600 edukatora. Ove godine ne govori se samo o važnosti STEM područja već i o sinergiji znanosti i umjetnosti.

Svi ljubitelji znanosti, ali i oni znatiželjni građani imaju priliku sudjelovati u besplatnim radionicama od danas pa sve do nedjelje. Prijaviti se može u bilo kojem trenutku tijekom sva tri dana održavanja piknika bez prethodne najave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.