Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren Advent u Zagrebu - najbogatiji dosad

02.12.2017.

18:50

Autor: Antonia Ćosić/A.K.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolji prošlogodišnji Advent u Europi - Advent u Zagrebu službenoje otvoren.. I dok se otvorenje očekuje s velikim nestrpljenjem, organizatori najavljuju da je ove godine još i bolji. Glasanje traje 1.12.-11.12.

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka i cimeta u kuhanom vinu napokon će preplaviti naš glavni grad. "Iako je grad prepun lampica, štandova i ukrasa već neko vrijeme, Advent službeno počinje tradicionalnim paljenjem svjećice", najavljuje direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Binenfeld.

Lani je Zagreb u vrijeme Adventa ostvario 230.000 noćenja i zaradio oko 400 milijuna kuna. Sličan scenarij očekuje se i ove godine jer već sad se traži soba više, a vikendi su već gotovo puni.

Ledeni park, Fuliranje, Advent u tunelu, Advent na Strossu, Gornji grad, Zrinjevac, samo su neke od lokacija ove bogate manifestacije. U zagrebačkoj zimskoj bajci svatko može naći nešto za sebe.

Je li i ove godine savršen otkrit ćemo 11. prosinca kad završava glasanje za najbolji Advent u Europi. U turističkoj zajednici se nadaju da će ponijeti tu titulu i treću godinu zaredom, a direktorica pojašnjava kako nije sve u bogatoj gastroponudi, već "u atmosferi i radosti koju možete naći na svakom ćošku, u svakoj ulici, a koju stvaraju naši građani."

Zaključeno je da ovog Božića ne treba tražiti Djeda Božićnjaka pokraj kamina, on već čeka u našem gradu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.