Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren Centar za mlade!

31.07.2013.

16:01

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) otvorio je u Područnom uredu u Zagrebu Centar za mlade. U njemu će raditi 16 savjetnika, a planirano je da se centri otvore u svim regionalnim centrima HZZ-a u Hrvatskoj.

Centar će aktivnosti usmjeriti na pripremu za zapošljavanje, planiranje karijere mladih, suradnju s poslodavcima i ostalim zainteresiranima radi definiranja i provedbe aktivne politike zapošljavanja mladih, na poticanje mladih na pokretanje vlastitog posla te na razvoj socijalnog poduzetništva.

Ocjenjujući otvaranje Centra za mlade važnim, ministar rada i mirovinskog sustva Mirando Mrsić kazao je da će se njegov rad proširiti na cijeli Zavod, koji treba biti mjesto gdje će nezaposleni dobiti savjet i poduku te preko kojeg će naći radno mjesto.

"...S druge strane, poslodavci u Zavodu trebaju imati partnera koji će im omogućiti da nađe kvalitetne zaposlenike..." rekao je Mrsić.

"...Prema zadnjem popisu stanovništva, u Hrvatskoj je više od 739 tisuća osoba u dobi od 15 do 29 godina i svima njima treba pružiti šansu da ostanu u Hrvatskoj i zaposle se..." pojasnio je resorni ministar.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.