Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren Dom ratnih invalida Domovinskog rata u Zagrebu

27.02.2017.

21:11

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dom ratnih invalida Domovinskog rata našeg grada dobio je novo ruho - potpuno je obnovljen te svečano otvoren u nazočnosti predstavnika vlasti, brojnih branitelja, ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji.

U ovom iz temelja obnovljenom Domu održavat će se tribine, seminari, edukacije i promocije slika u svrhu vrednovanja domovinskog rata. 

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je da HVIDRA napokon ima normalne uvjete za ozbiljan rad, uvjete koji su primjereni ovoj gradskoj organizaciji, a predsjednik HVIDR-e grada Zagreba Ante Tandara zahvalio je Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću na preuređenju ovog prostora te podsjetio na važnost zagrebačkih branitelja u Domovinskom ratu. Grad Zagreb je dao velik obol u ovome Domovinskom ratu gdje je preko 60 tisuća dečkiju otišlo na frontove od Vukovara do Dubrovnika. Nažalost, na tim frontovima je gotovo 1300 ljudi dalo svoj život na Oltar domovine. I mi njih ne smijemo zaboraviti i oni su temelj ovoga našega društva, istaknuo je Tandara.

Voditelj Ureda za branitelje Grada Zagreba Miodrag Demo naglasio je da se Zagreb ima čime pohvaliti, pobrojavši niz projekata koje je Grad poduzeo za branitelje te je najavio izgradnju doma branitelja u Rakitju, što je potvrdio i gadonačelnik Milan Bandić.

Dom je blagoslovio biskup u miru Juraj Jezerinac, kazavši da primanje blagoslova podrazumijeva da ćemo se truditi živjeti prema načelima Evanđelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.