Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren Festival jednakih mogućnosti

23.05.2017.

21:06

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

16. Festival jednakih mogućnosti otvoren je jutros na Trgu bana Josipa Jelačića. To je tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, zajedno s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima.

Osobe s invaliditetom imat će priliku pokazati svoje talente na 16. međunarodnom Festivalu jednakih mogućnosti. Naime, riječ je o vrijednoj manifestaciji čiji je cilj ukazati na važnost socijalne uključenosti osoba s invaliditetom u svakodnevni život i to putem sporta, likovnih i glazbenih umjetnosti.

Koncepcija festivala je ostala ista od 2001. godine jer je festival dobar i kvalitetan i nismo ga htjeli mijenjati. To je jedinstveni događaj takvog tipa i do naših ušiju nije nikad doprla niti približna ideja ovoga što mi imamo za ponuditi ovih dana na Trgu, istaknuo je idejni tvorac i organizator festivala Milan Ožegović. 

Dodao je kako festival igra veliku ulogu u pozitivnim pomacima u smislu sve veće socijalne uključenosti osoba s invaliditetom u svakodnevni život i to prvenstveno u pogledu obrazovnih ustanova u čiji se redovni program sve više integriraju osobe s invaliditetom. Ove godine festival ima i jednu novost u odnosu na prošlogodišnji, a to je novi sport "Floorball". Riječ je o posebnoj vrsti kriketa, objasnio je Ožegović.

Na festivalu radi više od 130 volontera, a moći će se posjetiti do četvrtka. O njegovoj popularnosti svjedoči sve veći broj posjetitelja svake godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.