Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren javni poziv za izradu kulturne strategije Grada Zagreba

08.07.2022.

13:53

Autor: Radio Sljeme

konferencija o kulturi

konferencija o kulturi

Foto: Davorin Visnjić / PIXSELL

Gradonačelnik Tomašević najavio je prvi javni poziv za izradu kulturne strategije Grada Zagreba na koji se mogu javiti svi zainteresirani stručnjaci za kulturu, kulturni djelatnici, umjetnici i cijela akademska zajednica. U centru mladih Ribnjak predstavljeni su ljetni kulturni sadržaji.

- Želimo jasno postaviti ciljev i ništa ne raditi stihijski, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević te dodao da je javni poziv namijenjen svima zainteresiranima stručnjacima iz kulture, djelatnicima, umjetnicima te cijeloj akademskoj zajednici. 


U izradi ove strategije iznimno je važno da sudjeluju upravo oni koji se i bave kulturom, posebno je naglasila pročelnica gradskog Ureda za kulturu.


- Smatramo da je taj način da idemo od ljudi s terena, možemo doći do najkvalitetnijih rješenja u definiranju onoga kako vidimo kulturu, umjetnost i razvoj zapravo ukupnog grada iz perspektive kulture u slijedećim godinama, rekla je Emina Višnić.


Dodajmo da Grad planira raspisati još dva javna poziva, za program Kultura i umjetnost u zajednici, namijenjen decentralizaciji kulturnih sadržaja i produkcije te poziv za financiranje potreba u kulturi.


Najavili su još jedno kulturno bogato zagrebačko ljeto koje u sljedećim mjesecima donosi izložbe u čak šest muzeja, niz programa na otvorenom, te brojne kulturne manifestacije.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.