Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren novi dograđeni objekt Osnovne škole Vinka Žganca

20.11.2018.

15:41

Autor: Mia Majić

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

Otvoren je dograđeni dio Osnovne škole Vinka Žganca u Kozari Boku. Izgradnja spomenutog dijela počela je prošle godine, a što je sve napravljeno i koliko je to stajalo Grad otkrio je gradonačelnik Milan Bandić koji je i otvorio novi objekt.

750 učenika Osnovne škole Vinka Žganca od danas na raspolaganju ima devet novih učionica. Osim učionica obnovljene su i blagovaonica te knjižnica, a  ukupnu vrijednost radova i što je još obnovljeno otkrio je gradonačelnik Milan Bandić. Dogradili smo školu za nekih osamsto kvadrata sa sportskim sadržajima, devet učionica, vanjskim terenima, opremom u školi, a obnovili smo i krov što je Grad stajalo ukupno 20 milijuna kuna, istaknuo je. 

Nove učionice pomoći će u rasterećenju dvosmjenske nastave naglasila je ravnateljica škole Renata Cindrić. Puno nam znači novi dio ponajviše u tome što radimo s 34 razreda u dvije smjene, a ovaj novi dio puno će nam pomoći da radimo u normalnim, suvremenim i rasterećenim uvjetima, objasnila je Cindrić. 

Spomenuti projekt dio je zagrebačke škologradnje podsjetio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. U tijeku su radovi na još tri nove osnovne škole, a u četvrtak će započeti radovi i na dugoočekivanoj osnovnoj školi u Središću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.