Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren novi info-centar za mlade

22.03.2017.

15:37

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

To je projekt udruge "ZAMISLI", a financiralo ga je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u partnerstvu s gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče. Info-centar za mlade otvoren je u "Goričkom klubu mladih".

Nakon što je 2008. godine udruga "ZAMISLI" otvorila regionalni info-centar za mlade u Zagrebu, danas je otvorila lokalni info-centar u Velikoj Gorici, ali i prvi puta u ruralnoj sredini, info-točku za mlade u Novom Čiču, To je smisao povezivanja i razvoja vertikalnog i horizontalnog odnosa u radu s mladima. Vjerujem da će to u budućnosti biti jedan pozitivni primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, rekla je predsjednica udruge "ZAMISLI", Svjetlana Marijon.

Na otvaranju je prisustvovao i glumac i član udruge, Goran Grgić, koji je naglasio svrhu info-centra kao mjesta na kojem mladi mogu doći pronaći ono što ih zaista zanima.

U centru će mladi moći dobiti informacije o kulturnim događanjima, obrazovanju, stipendijama, volontiranju, zapošljavanju, socijalnim pravima...

Moramo imati u svojem privatnom, poslovnom ili javnom životu fokus na mladima. Zamislimo ono što se nama nije dogodilo u životu neka se njima dogodi. Jedino ćemo na taj način regeneritati svoje društvo i raditi na svojem identitetu, zaključio je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

Osim informiranja info-centar će i usmjeravati i povezivati mlade sa postojećim stručnim službama. U pripremi je i web stranica koja će biti otvorena na Europski dan informiranja mladih, 17. travnja. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.