Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren novi odjel za forenzičku psihijatriju

15.11.2018.

16:03

Autor: Mia Majić

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Otvoren je novi odjel za forenzičku psihijatriju klinike za psihijatriju Vrapče. O kakvom je projektu riječ, koliko je novca uloženo i koliko je Grad čekao otkrili su ministrica za regionalni razvoj i EU fondove Gabriela Žalac i ravnatelj klinike Vlado Jukić.

Riječ je o posebnom bolničkom odjeljenju u kojem će se socijalno i psihički rehabilitirati osuđeni zločinci poput ubojica ili obiteljskih nasilnika kojima je sud izrekao mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja. Dosadašnje stare i derutne prostore zamijenili su potpuno novi i najsuvremenije opremljeni smještajni kapaciteti istaknuo je ravnatelj bolnice Vlado Jukić. 70 kreveta je to sve u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, ti pacijenti se svi nalaze u našoj bolnici na jednom drugom mjestu i to osmerokrevetnim sobama bez ikakve mogućnosti povlačenja u intimu i bez ikakve osobnosti, naglasio je Jukić.

Spomenuti projekt financiran je sredstvima iz EU fondova potvrdila je ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Gabrijela Žalac. 68 milijuna kuna vrijedan projekt koji zasigurno znači puno u kapacitetima, ali ono što je najvažnije reći da je briga za ranjive skupine ljudi kroz europske fondove ono na što najviše moramo obratiti pažnju, zaključila je Žalac.

Na ovaj odjel psihijatrijska ustanova Vrapče čekala je gotovo 20 godina, a u njega će se smjestiti 70 pacijenata

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.