Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren novi područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac

03.02.2020.

12:17

Autor: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

Foto: - / -

U sklopu hotela Rebro jutros je otvoren područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac. U devet odgojnih skupina bit će smješteno dvjestotinjak djece, a u gradnju i opremanje uloženo je više od 12 milijuna kuna.

Ovim novouređenim i modernim objektom zadovoljene su potrebe gradske četvrti Maksimir, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Bukovac Gordana Lukačić koji se sada nalazi na čak 4 lokacije:

"Upisivat će se djeca djelatnika KBC-a Rebro i ostala djeca iz GČ Maksimir. Samim time ćemo sve smještajne kapacitete na našem području zadovoljiti. U DV Bukovac nudimo razne sadržaje, imamo što ponuditi i zaista mislim da će svi biti više nego zadovoljni."

Prostorom su zadovoljne i djelatnice vrtića koje se ujedno nadaju i velikom broju djece:

"Zadovoljni smo što se nalazimo u ovom prostoru koji ispunjava sve potrebne standarde za cjeloviti razvoj djeteta."

"Mislim da ćemo brzo skupiti veliki broj djece jer im nudimo raznovrsne i mnogobrojne programe."

Prije tri godine krenula je ideja o ovome projektu, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te se pohvalio kako je ovo prvi put u povijesti Zagreba da se unutar bolnice otvara vrtić u koji će moći doći i zdrava djeca:

"Devet odgojnih skupina, dvjestotinjak djece, oko 12 milijuna kuna s PDV-om. Ovime smo puno pomogli i zaposlenicima KBC-a Rebro, ali i stanovnicima okolnih kvartova."

Zanimljivo, ovo je jubilarni 60 vrtić na 237. lokaciji u gradu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.