Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren novouređeni park za pse na Jarunu

13.03.2017.

19:00

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je park za pse. Park je postojao i prije, no bio je uklonjen zbog potreba Hrvatske vojske tijekom proslave Dana Oružanih snaga. U novouređenom parku psi se mogu kretati bez povodca, ali uz obvezni nadzor vlasnika.

Do sada je u park uloženo oko 200 tisuća kuna sa kojima je napravljena ograda, klupe, sadnice i košare za smeće. Navedena će se oprema, na određenim dijelovima parka, još i dodati, u dogovoru sa građanima.

Park je trebao biti otvoren početkom kolovoza, Na inicijativu građana, a preko skupštine grada Zagreba mi smo tu inicijativu podržali. Nažalost, nismo imali te stavke u planu pa se trebao čekati rebalans pa se uključio Gradski ured za mjesnu samoupravu pa nam se dogodila zima te nismo mogli realizirat izgradnju parka u nekom korektnom vremenu. Imali smo projekt pripremljen i čim se zima povukla mi smo u roku deset dana to riješili, naglasio je ravnatelj Ustanove za upravljanje sportskim objektima, Marinko Tomić, ističući razloge neizgradnje parka.

Park je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao da će svakoj gradskoj četvrti koja zatraži park, grad to i ostvariti, Svugdje gdje ljudi iskažu potrebu u roku šest mjeseci to ćemo realizirat. Naći ćemo parcelu, gradsku. Ima parkova puno u gradu. U svakom slučaju treba odvojiti igralište za pse od igrališta za djecu i neka uživa svak na svoj način.  

Ograđeni dio parka obuhvaća površinu od oko 18 500 m2.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.