Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren poligon za pješake i bicikliste u Travnom

15.09.2017.

14:38

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prometno-edukacijski poligon za pješake i bicikliste otvoren je u Travnom kod Osnovne škole Gustava Krkleca. Na njemu će se djeca praktičnim vježbama bolje upoznati s prometnim znakovima, oznakama na kolniku i kretanjem u prometu.

Izgradnja poligona za uvježbavanje prometnih propisa i pravila stajala je Grad oko 2 milijuna i 500 tisuća kuna, a poligon je projektiran u suradnji s HAK-om i MUP-om. Na njemu se nalazi biciklistička staza, kružni tok, pješački prijelazi te prometni znakovi koji će se micati kada poligon nije u upotrebi.

Policija podržava izgradnju ovakvih poligona, Razlog je vrlo jednostavan, bolje da vježbamo na poligonima nego da vježbamo na cesti zajedno sa svim ostalim sudionicima u prometu, istaknuo je policijac Viktor Forian iz Službe za sigurnost cestovnog prometa zagrebačke policije te nastavlja, Držimo da ovakvo vježbanje na poligonima je bolje i da će spasiti mnoge živote, smanjiti broj onih neželjenih situacija koje dovode do prometnih nesreća na cesti.

Uz poligon je konstruirana i 70.-ak metara dugačka tribina za gledatelje koji će pratiti natjecanja školskih prometnih jedinica, Tu će se sada organizirati natjecanja školskih prometnih jedinica grada Zagreba, a nadamo se da će jednoga dana biti i državno natjecanje školskih prometnih jedinica i tu će onda iz cijele zemlje doći djeca, družiti se, zabavljati i stjecati znanja, teoretska i praktična, da budu što bolji sudionici u prometu, rekao je Josip Funtak, voditelj Školske prometne jedinice "Osnovna škola Gustava Krkleca".

Djeca iz cijele Hrvatske će moći koristiti poligon i tako se bolje upoznati s prometnom kulturom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.