Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren prvi Volonterski centar u Velikoj Gorici

05.12.2017.

16:02

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velika Gorica je dobila svoj prvi volonterski centar. To je projekt udruge "Zamisli", u partnerstvu s gradom Velikom Goricom i kulturno-umjetničkim društvom "Čiče". U tijeku je i izrada baze volontera iz Velike Gorice.

Cilj Volonterskog centra je provedba informiranja i edukacije volontera i organizatora volontiranja, organiziranje stručne edukacije o volontiranju i upravljanju volonterima, uspostava i održavanje baze volontera. U sklopu otvorenja centra, u velikogoričkom Srednjoškolskom centru organiziran je sajam na kojem je sudjelovalo petnaestak volonterskih udruga.

Nama je ideja bila predstavljanje Volonterskog centra kroz sajam tako da smo i izabrali ovaj datum, 5. prosinac, Međunarodni dan volontera i pozvali smo neke organizatore volontiranja koji su se željeli predstaviti srednjoškolcima, rekla je voditeljica centra, Ana Peternac Bučan.

Centar je otvorio gradonačelnik Dražen Barišić, Ovo danas je nekako legalizirano stanje u našem gradu koje se već više od desetljeća odvija. Sve nas više ima i bilo je i vrijeme da dođe osnujemo volonterski centar i da okupimo sve volontere. Osigurana su sredstva i ta sredstva će se plasirati dalje za razvoj i stvaranje preduvjeta da volonteri mogu lakše raditi.

Gradonačelnik je i podijelio priznanja osobama koje su se već iskazale u volontiranju, a podjeljeni su i vaučeri udrugama s najboljim volonterskim akcijama što im je poticaj za još bolji rad u volontiranju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.