Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren sajam "Proizvođači suvenira grada Zagreba- Zagrebu"

21.10.2017.

15:05

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na trgu bana Jelačića otvoren je sajam pod nazivom „Proizvođači suvenira grada Zagreba-Zagrebu". Riječ je o tradicionalnoj gradskoj manifestaciji koja građanima i turistima nudi razne suvenire izrađene u vlastitim radionicama.

Spomenuti sajam organizira Udruženje obrtnika grada Zagreba, a svoje proizvode predstavit će desetak obrtnika. Bogat i široki asortiman vrijednih obrtničkih ruku ovih dana bit će nadohvat ruke svim prolaznicima na središnjem gradskom trgu. Predstavljanjem ovih autohtonih domaćih proizvoda cilj obrtnika je unaprijediti domaću proizvodnju, potaknuti razvoj struke i dodatno obogatiti turističku ponudu grada Zagreba. 

Na štandovima će se tako naći proizvodi poput licitarskih srca, nezaobilaznih zagrebačkih medenjaka i minijaturnih prikaza reprezentativne gradske arhitekture.

Osim lokalnih radionica na mnogim frekventnim gradskim lokacijama nađu se i suveniri stranih proizvođača.  Na pitanje kupuju li građani domaće proizvode ili one stranih proizvođača odgovorili su kako im se više sviđaju proizvodi lokalnih obrtnika te kako treba i više raditi na unaprijeđivanju autohtonih proizvoda. 

Sajam traje do kraja sljedećg tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.