Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren "Tehnološki park" na zagrebačkom Velesajmu!

07.04.2017.

12:34

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kao idejni začetnik, park je otvorio gradonačelnik Milan Bandić, a riječ je o prostoru površine veće od 7 tisuća kvadratnih metara, u kojemu će mladi poduzetnici moći kreirati i pokretati svoje poslovne poduhvate.

Projekt Tehnološkog parka namjenjen je poticanju i razvoju startap poduzetništva, stvaranju inovatnih i visokotehnoloških rješenja čime će se mladim, obrazovanim osobama i timovima omogučiti ostanak u Zagrebu i Hrvatskoj.

Prostor je koncipiran kroz 118 zasebnih jedinica u kojima će biti 3 do 4 radna mjesta. Osiguran je i prostor za zajedničku kuhinju, poseban prostor za provođenje akceleracijeskog programa kao i dodatne dvorane za edukaciju sastanke, serverske sobe i laboratorije poput Centra za računalnu forenziku, Centra za razvoj sučelja, elektroniku, tehnologiju zaštite okoliša, IoT, senzorskog laboratorija. 

Prostor ujedno sadrži i igraonicu gdje će se osigurati zabavan, kvalitetan i kreativan sadržaj za djecu korisnika Tehnološkog parka.

Direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šestić istaknuo je da će Tehnološki park bit poticaj mladima za ostanak u Hrvatskoj i opstanak na tržištu.

U ovaj je projekt do sada uloženo 15 milijuna kuna, a u planu je nastavak opremanja ovog prostora najsuvremenijom i visokosofisticiranom opremom. Trenutno je samo prvi kat paviljona 12 Tehnološki park, no namjera je i prizemlje urediti tako da bi cjelokupni prostor na kraju imao više od 15 tisuća kvadrata

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.