Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoren vrtić u Kašini

22.05.2023.

14:34

Autor: HRT Radio Sljeme

Vrtić u Kašini

Vrtić u Kašini

Foto: Damon Balenović / Radio Sljeme

Kašina od jutros ima novi vrtić. Riječ je o polumontažnom objektu Dječjeg vrtića Sesvete namijenjenom po dvjema jasličkim i vrtićkim skupinama. Stajao je 2 i pol milijuna eura gradskoga novca. Prvi je to od ukupno 20-ak vrtića koje bi Zagreb trebao dobiti u iduće dvije godine.

- Područni vrtić "Kašina" ima 4 odgojne skupine u kojima će biti smješteno između 60 i 70 djece, a područni je objekt Dječjeg vrtića Sesvete koji djeluje na sedam lokacija sa 34 odgojne skupine i 649 djece  - istaknula je ravnateljica vrtića Sesvete, Nada Mladiček.


- Kada smo ga počeli graditi nije bilo natječaja za EU fondove i da smo čekali taj natječaj, na žalost, ne bi bio gotov vrtić do početka ove pedagoške godine. Mi smo tri vrtića započeli prije nego što se uopće raspisao natječaj za fondove tako da smo neke od ovih vrtića odlučili svjesno odraditi u potpunosti na proračuna Zagreba kako bi što više i što brže povećali vrtićke kapacitete do početka iduće pedagoške godine - rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.