Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena Ambulanta za dječju i preventivnu stomatologiju

25.10.2017.

13:22

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Stomatološkoj poliklinici Zagreb u Perkovčevoj jutros je otvorena ambulanta za dječju i preventivnu stomatologiju. Ona je u potpunosti uređena i prilagođena djeci, kako bi se smanjio njihov strah od zubara te predstavlja iskorak u brizi za djecu.

Stomatološka poliklinika Zagreb Program prevencije karijesa djece predškolske i školske dobi provodi već 12 godina. Uz potporu Grada omogućena je provedba tog programa u vrtićima i osnovnim školama na području Zagreba - čime je obuhvaćeno više od 12 tisuća djece u 27 vrtića i 22 osnovne škole. Nažalost, u Hrvatskoj ne vrijedi ona poslovica -bolje spriječiti nego liječiti - jer je dječja stomatologija davno ukinuta. Zagreb predstavlja jedan nadstandard i nadam se da će ovaj svijetli primjer postati primjer za cijelu Hrvatsku i da će dječja stomatologija ponovno zaživjeti u okviru javnog zdravstva, nada se ravnateljica Poliklinike Petra Nola Fuchs.

S djecom je na otvorenju ambulante bio i gradonačelnik Bandić, koji je potvrdio kako je djecu od najranije dobi važno učiti brizi sa svoje zdravlje.

Na otvorenju dječje stomatološke ambulante, naravno, bila su prisutna i djeca. Prigodnim programom - pjesmom i lutkarskom predstavom - pokazali su kako kod njih nema straha od zubara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.