Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena je manifestacija Valentinovo na Jelačiću

14.02.2019.

15:03

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Na Trgu bana Jelačića dan zaljubljenih obilježen je manifestacijom Valentinovo na Jelačiću. U organizaciji Grada i Ministarstva poljoprivrede na manifestaciji sudjeluje 50-ak proizvođača vina iz svih dijelova Hrvatske.

Teško se danas moglo osjetiti romantiku na središnjem gradskom trgu.

U svakodnevnoj užurbanosti Zagrepčani su nam ipak rekli što misle o "prazniku zaljubljenih" te naglasili kako je lijepo obilježavati dan ljubavi bar jednom godišnje.

Trg bana Jelačića danas i sutra pun je finih vina. Manifestaciju Valentinovo na Jelačiću otvorili su gradonačelnik i pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek. Na manifestaciji su  zastupljene gotovo sve sorte vina, a pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek posebno naglašava važnost onih autohtonih.

- Važno je spomenuti da je u Hrvatskoj registrirano 125 različitih sorti što znači da su to unikatni vinski kultivari koji se ne proizvode nigdje drugdje u svijetu nego ovdje u Hrvatskoj - rekao je Zdravko Tušek.

Posjetitelji vina mogu kupiti po promotivnim cijenama, a za one koji ne znaju vino sljubiti s ukusnom valentinovskom večerom vinari imaju prijedlog:

- Ako volite nešto slatkasto to je muškat žuti, ako volite nešto konkretnije to su graševine, ako želite nešto posebno to je graševina iz izborne berbe 2007. godine - rekla je jedna od vinarka.

Uz svaku bocu vina na dar ide i ruža! A njih je na Trgu bana Jelačića Zagrepčankama dijelio i gradonačelnik Milan Bandić s članicama Foruma žena Stranke rada i solidarnosti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.