Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena još jedna Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture

27.06.2016.

11:25

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počela je još jedna Sveučilišna škole hrvatskoga jezika i kulture u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske matice iseljenika. 25 polaznika iz 9 europskih i prekooceanskih zemalja, potomci hrvatskih iseljenika i stranci učit će naš jezik, ovisno o predznanju - od početne do napredne razine.

Sveučilišna škola namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj te naučiti ili usavršiti hrvatski jezik.

Akademski program obuhvaća 120 školskih sati nastave pri čemu se jezična nastava sastoji od odvojenih gramatičkih i lektorskih sati.

Program iz hrvatske kulture i povijesti sastavni je dio Škole koji organizira HMI, a uključuje predavanja o hrvatskoj kulturi i povijesti, stručno vođene posjete muzejima, galerijama, umjetničkim izložbama, kulturnim i znanstvenim ustanovama, odlaske na kazališne predstave i koncerte, susrete s poznatim hrvatskim umjetnicima, kao i izlete u Hrvatsko zagorje i na Plitvička jezera.

Polaznici s položenim ispitom dobit će diplomu Sveučilišne škole, svjedodžbu s upisanim ocjenama i potvrdu o ostvarenih 8 ECTS bodova za Hrvatski jezik i 1 ECTS bod za Hrvatsku kulturu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.