Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena međunarodna konferencija "Digitalna budućnost-gradovi i stvarnost"

12.06.2017.

15:57

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

35.-ta po redu Međunarodna trodnevna konferencija "Digitalna budućnost - gradovi I stvarnost" danas je svečano otvorena po drugi put u Zagrebu. Zagreb je doveo predstavnike europskih I svjetskih političkih elita kao I stručnjake gospodarskog sektora iz 20-ak zemalja.

U organizaciji Grada i udruge Major Cities of Europe ovogodišnja konferencija okuplja kreatore i menadžere lokalnih samouprava koji su uz usmjerenost na određivanje inovacijskih strategija odgovorni i za njihovu provedbu. Poseban naglasak konferencija stavlja na važnost start-upova, malog i središnjeg poduzetništva te na EU sufinancirane projekte. 

Ovdje su se okupili vrhunski svjetski stručnjaci iz područja digitalnih tehnologija, predstavnici gradova akademske zajednice te svi oni koji se zapravo ne bave samom tehnologijom nego kako tu istu tehnologiju iskoristiti na najbolji mogući način za što bolje upravljanje gradovima i što bolje pružanje usluga građanima, naglasila je pomoćnica pročelnika ureda gradonačelnika Mirjana Zubak.

O konkretnoj viziji pametnoga grada govorila je i pročelnica ureda za gospodarstvo Mirka Jozić. Naglasila je kako bi u okviru tehnološkog parka trebalo smjestiti oko 120 start-up tvrtki. Inače, spomenuti park je proširen i na prostore zagrebačkog velesajma, dodala je Jozić.

Uz primjere najboljih praksi, na konferenciji će se govoriti o uspjesima digitalne transformacije te o implementaciji pametnih gradskih rješenja iz zemlje i svijeta. Konferencija traje do srijede.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.