Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena nova ambulanta u Buzinu!

28.01.2019.

13:07

Autor: Mia Majić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio novu ambulantu obiteljske medicine u Buzinu. Riječ je o novoizgrađenom objektu koji se prostire na 137 metara kvadratnih, a otkrili smo što će sve obuhvatiti novi prostor ambulante.

Buzinjani su na novouređeni prostor čekali deset godina. Kako su rekli, nova ambulanta će im uštedjeti vrijeme koje su dosad trošili na odlaske u ambulante u obližnjim naseljima. Jako puno nam ovo znači doista, s obzirom da smo deset godina čekali, a prije toga smo imali onu u dvije smjene, novi je objekt i staro stanovništvo kojemu je problem otići u Siget zasigurno će biti sretno, naglasila je jedna. Znate kaj, imam 84 godine i slabo idem kod doktora, ali svejedno dođem ponekad kod liječnikatu i tamo po neke lijekove, naglasila je druga sugrađanka. 

Novoizgrađeni prostor obuhvaća dvoranu za fizikalnu rekreaciju, sobe za liječnike, medicinske i patronažne sestre, te prostoriju za previjanje. Rezultat je to dobre suradnje svih razina vlasti u našem gradu istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Mario Kranjčina. Ova ambulanta i projekt je primjer da tri gradske razine surađuju i jako dobro funkcioniraju, pri tom mislim na mjesni odbor ovdje u Buzinu odakle je i krenula inicijativa, gradsku četvrt te Gradsku skupštinu, a ovo je nešto što će koristiti ipak svima i našim mladim obiteljima, a i starijim osobama, zaključio je Kranjčina. 

Ukupna vrijednost projekta je milijun i šesto tisuća kuna

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.