Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena nova gimnastička dvorana u Lučkom

28.03.2019.

19:14

Autor: Magdalena Pongrac

Otvorena nova gimnastička dvorana u Lučkom

Otvorena nova gimnastička dvorana u Lučkom

Foto: - / -

U Sportskom centru Lučko otvorena je nova gimnastička dvorana. Nakon 5 mjeseci radova vrijednih 2 milijuna 600 tisuća kuna mladi sportaši, koji su dosad trenirali u Domu Hrvatskoga sokola, dobili su novo mjesto za trening.

Zadnja specijalizirana gimnastička dvorana, Dom Hrvatskog sokola, izgrađena je 1883. Nakon gotovo 140 godina naš grad napokon je dobio novu. Rezlutat je to obećanja gradonačelnika Milana Bandića nakon što je Tin Srbić prije 2 godine postao svjetski prvak na preči - Ova dvorana je nešto najbolje što se moglo dogoditi za zagrebačku gimnastiku jer, realno, sad su već i u Osijeku i u Nedelišću i Čakovcu otvarali ovakve svjetske dvorane, a mi u Zagrebu to nismo imali. Sad se to napokon dogodilo i u ovakvoj dvorani ja mogu učiti još neke elemente koje je možda bilo preopasno učiti u onakvim uvjetima. Ova dvorana je, po mojem mišljenju, napravljena za djecu koja će ovdje početi trenirati i to je dobro, jer će se djeca manje bojati isprobavati nove elemente nego u prošloj dvorani.

Uz Srbića, novom dvoranom zadovoljan je i europski prvak Marijo Možnik - Mogu reći da dvorana zadovoljava sve najviše standarde, da je jedna od boljih dvorana koje sam vidio u Europi i svijetu. Opremljena je najmodernijim spravama koje se koriste na najvećim i najvažnijim natjecanjima tako da će se svi naši gimnastičari moći adekvatno i vrhunski pripremati za natjecanja i možemo očekivati još puno dobrih rezultata.

Suvremeno opremljena dvorana omogućava bolje i sigurnije uvjete za trening, njome će upravljati gradska Ustanova za Upravljanje sportskim objektima, a koristit će je klubovi u okviru Zagrebačkog gimnastičkog saveza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.