Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena nova operacijska sala u KB Sveti Duh

23.11.2022.

15:45

Autor: Radio Sljeme

Nova operacijska sala

Nova operacijska sala

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec otvorila je novu integriranu operacijsku salu Klinike za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice Sveti Duh.

Nova operacijska sala nosit će ime nedavno preminulog ginekologa kirurga Maria Kernara koji je bio jedan o idejnih pokretača za ovaj projekt, rekao je pomoćnik ravnateljice za osiguranje kvalitete zdravstvene zaštite Žarko Alfirević te naglasio da je ovo veliki značaja za ginekologiju bolnice Sveti Duh.


Predstojnik klinike za ginekologiju i porodništvo Ratko Matijević rekao je da je nabavljena najmodernija laparoskopska oprema te objasnio značaj ove operacijske sale


- Ovo je integrirana sala tako da ovdje imate ujedinjene sve komande na jednom mjestu i to nam znači jaku puno jer se time kirurg može potpuno usredotočiti na ono što radi, ustvrdio je Matijević.


Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla je da će Grad i dalje ulagati u svoju najstariju bolnicu te već u slijedećoj godini planiraju investiciju u centar za planiranje obitelji u iznosu od 2 milijuna kuna. Osim toga, planira se završetak zavoda za mikrobiologiju, a uskoro počinju i veliki radovi na sanaciji same zgrade koja je oštećena u potresu, u vrijednosti od 300 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.