Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena obnovljena Područna škola "Pongračevo"

03.12.2021.

12:28

Autor: Mario Mihaljević

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je objekt i sportsku dvoranu Područne škole ''Pongračevo'' Osnovne škole ''August Šenoa''. Zahvalio je inicijativi građana koja je zagovarala na gradsku vlast da se škola otvori i rekao je kako je obnova škola prioritet ove vlasti.

Mislim da nema ništa ljepše u protokolima bilo kojeg gradonačelnika nego otvoriti novu osnovnu školu. Početak gradnje ove osnovne škole počeo za vrijeme u prijašnje vlasti, mi smo odradili javne nabave za opremanje i završne radove, i ovom prilikom želim zahvaliti svima koji su ovom prilikom doprinijeli da se ova škola izgradi, izjavio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

- Treba isto tako napomenuti i zahvaliti građanima, inicijativi građana koja je gurala da se u ovom naselju, u ovom kvartu, da se konačno ova škola otvori. Svima njima koji su doprinijeli, zagovarali, stiskali, vršili pritisak na gradsku vlast da se konačno ova škola otvori, svima njima zahvaljujem, dodao je.

Zahvalio je i projektantima, izvođačima radova, nadzoru, i onima koji su opremali školu. Tomašević je rekao kako će školu polaziti učenici od prvog do četvrtog razreda, te je najavio da će škola imati i produženi boravak. Kada se riješe imovinsko-pravni odnosi slijedi dogradnja škole.

Tomašević je poručio kako je obnavljanje škola prioritet nove gradske vlasti.

- Vjerujem da će nastavnici i učenici uživati u ovoj školi i sklapati nova prijateljstava, poručio je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.