Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena post-covid poliklinika

21.12.2021.

13:55

Autor: Krešimir Vešnik

Otvorenje post-Covid poliklinike

Otvorenje post-Covid poliklinike

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

U našem gradu otvorena je post-Covid poliklinika Specijalne bolnice za plućne bolesti. U prostorijama Doma zdravlja-Istok u Hirčevoj ulici, primat će se, za sada, 10-ak pacijenata dnevno.Više od 2 550 post-Covid pacijenata liječilo se u Bolnici za plućne bolesti, otkrio je gradonačelnik Tomislav Tomašević - Mi smo sada u situaciji, ne samo da se borimo sa prevencijom, da se što manje ljudi zarazi Covidom; ne samo da se borimo kao zdravstveni sustav sa liječenjem, nego se već i borimo s posljedicama koje su ostale na ljudima koji su preboljeli Covid, odnosno sa rehabilitacijom.


Stoga je otvaranje izdvojene post-Covid poliklinike logičan razvoj djelatnosti, kaže Marinko Artuković, ravnatelj Specijalne bolnice - Očekujemo tijekom siječnja da krene puni pogon i sa specijalistima dodatno iz područja pulmologije, neurologije, kardiologije, ultrazvučne dijagnostike... a pretpostavka je da će poliklinika skrbiti o 20-ak pacijenata dnevno. 


S obzirom na to da je u našoj zemlji koronu preboljelo više od 600 tisuća ljudi, potreba je za ovakvim prostorima - Pravi učinak pandemije moći sagledati na kraju, ali sve je izvjesnije da ćemo uz akutne bolesne, teško oboljele i one podlegnu bolesti vidjeti i ljude koji još mjesecima,a možda i duže koji se mogu povezati s post-Covid sindromom - zaključio je predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.