Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Otvorena vrata" na Kineziološkom fakultetu!

05.05.2017.

11:19

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao i njegova ustrojbena jedinica Studijski centar za izobrazbu trenera, prema prošlogodišnjem izboru studenata, jedan je on najpopularnijih fakulteta. Prosjek upisa na fakultet je oko 30% od onih koji izađu na prijemni ispit.

Fakultet poziva sve one koji će sada završiti srednju školu, kao i one željne dodatnog obrazovanja da se izravno upoznaju s područjem koje im itekako može promijeniti život. 

Svi budući studenti moći će se upoznati s novitetima iz područja sporta, sportske rekreacije, fitnessa, sportske dijagnostike i sportske prehrane.

Budući magistri kineziologije obrazuju se na temelju znanstvenih pristupa procesu vježbanja i vrednovanju očekivanih kinezioloških učinaka u odgojno-obrazovnom sustavu, u natjecateljskom sportu, u sportskoj rekreaciji, kineziterapiji u svrhu rehabilitacijskih  postupaka, kao i provođenja sportskih programa za osobe sa invaliditetom. 

Završeni studenti preddiplomskog stručnog studija Izobrazba trenera stječu kompetencije i vještine za uspješno provođenje stručnih poslova koji se ogledaju u kreiranju planova i programa trenažnih procesa u sportu, sportskoj rekreaciji, kondicijskoj pripremi sportaša i fitnesu kao i upravljanju kadrovskim, financijskim i prostornim resursima važnim za uspješno stručno djelovanje u pojedinim područjima primjene.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.