Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoreni 20. Dani zagrebačkih jagoda

20.05.2019.

12:22

Autor: Magdalena Pongrac

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Tradicionalna 20. po redu manifestacija Dani zagrebačkih jagoda svečano je otvorena na Trgu kralja Tomislava. Otvorio ju je gradonačelnik Milan Bandić, a ove godine na 70 lokacija u našem gradu svoje proizvode predstavlja više od 60 izlagača iz Zagreba i Zagrebačke županije.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, Dani jagoda počeli su gotovo dva tjedna kasnije nego prijašnjih godina. Cijene su, kažu izlagači, nešto više zbog kiše koja je uništila dio uroda, no sezona još nije gotova pa se nadaju boljem urodu. Ipak, urod nije mali pa će Zagrepčani ove godine pojesti oko milijun i pol kilograma jagoda.

Predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Marijan Herceg naglasio je da su upravo Dani zagrebačkih jagoda  proizvođačima omogućili da budu u neposrednome kontaktu s kupcima kako bi im mogli ponuditi svježu, zdravu i kvalitetnu domaću jagodu - Zahvaljujem svima koju su u ovih 20 godina sudjelovali u organizaciji manifestacije bez koje zagrebačko i hrvatsko jagodarstvo zasigurno ne bi bilo ovako razvijeno niti bi jagode bilo kvalitetne kao danas.

Zagrebačke jagode mogu se kupiti do polovine lipnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.