Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorenje Žičare Sljeme do kraja veljače, uskoro poznate i cijene

15.02.2022.

14:37

Autor: Mario Mihaljević

Žičara Sljeme uskoro u pogonu

Žičara Sljeme uskoro u pogonu

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Žičara Sljeme dobila je uporabnu dozvolu pa je njeno otvorenje izgledno do kraja veljače, izvijestila je na konferenciji za medije zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec, a cijene vožnje koje će u prvo vrijeme biti promotivne, bit će poznate sljedeći tjedan.

Koliko će stajati karta za žičaru?

-Do kraja tjedna očekuje se izrada izvješća o sigurnosti žičare, a posljednji je korak dozvola za rad Ministarstva prometa, mora i infrastrukture. Ostaje moguće i izvjesno da će žičara početi raditi do kraja veljače-, rekla je Dolenec.  


Cijene vožnje trebale bi biti poznate već sljedeći tjedan. -Početkom sljedećeg tjedna, u svakom slučaju prije otvaranja, predstavit ćemo cjenik Žičare, s tim da će jedno vrijeme voziti prema promotivnoj cijeni. Još uvijek radimo analize i konzultacije-, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.  


Na pitanje hoće li si vožnju žičarom moći priuštiti prosječna obitelj s djecom, Tomašević je rekao je da je to ideja kojom se vode pri formiranju cijene.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.