Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvoreno savjetovalište za maloljetne mame i trudnice "Mama je mama".

14.10.2015.

18:15

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Savjetovalište je uz potporu Grada i Ministarstva socijalne politike otvorila Udruga "Korak po korak", koja već deset godina pomaže maloljetnim majkama. U Hrvatskoj je oko 5 tisuća maloljetnih majki, a svake godine rodi oko tisuću 500 maloljetnih djevojaka.

Savjetovalište će biti otvoreno svakim radnim danom u skladu s dogovorenim terminima, a mladim će roditeljima na raspolaganju biti stručnjaci poput psihologa, socijalnog radnika, ginekologa i pravnika koji će im pružiti odgovore na sva njihova pitanja.

"Najveći broj djevojaka ima negdje oko 16, 17 pa 18 godina" izjavila je voditeljica programa Silvija Stanić te dodala " Ali imali smo slučajeve i 15-godišnjakinja i 14-godišnjakinja, a u ovih deset godina imali smo i dva slučaja kada su majkama postale dvije trinaestogodišnje djevojčice."

Prostor u kojem je smješteno savjetovalište, u Zvonimirovoj 21, Udruga roditelja "Korak po korak" dobila je na korištenje od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, a uredila ga je zahvaljujući donaciji BNP Paribas Cardif osiguranja, koje je osiguralo sredstva za opremanje te organiziralo pomoć svojih zaposlenika u slaganju namještaja i nabavi igračaka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.