Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ove godine veći broj izlagača na sajmovima

19.02.2018.

14:27

Autor: Mia Majić

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

Na Zagrebačkom velesajmu u srijedu će se otvoriti Sajam nautike, Hotel&Gastroteh i Festival maslina. Posjetitelji će tako,osim najnovijih informacija iz svijeta nautike,moći kušati različite proizvode iz svijeta enogastronomije, a do kraja tjedna imat će priliku kušati i najbolja maslinova ulja.

Na izložbenom prostoru od preko 19 tisuća četvornih metara, ovogodišnji sajmovi okupit će više od četiristo izlagača iz 25 zemalja što je porast izlagača u odnosu na prošlu godinu, potvrdila je direktorica velesajma Dina Tomšić. Rast je to od četiri posto u direktnom izlagačkom dijelu, a prisutan je i rast izložbenih površina od deset posto, dodala je Tomšić.

Spomenuta tri sajma pokazuju koliko je naš grad u gospodarskoj  prednosti nad ostalim gradovima, a da su sajmovi važni za gradski turizam naglasila je direktorica turističke zajednice Zagreba Martina Binenfeld. Ovo pokazuje da mi zapravo ulazimo u još jednu ozbiljnu turističku godinu i da Zagreb nije prepoznat samo kao turistička destinacija, nego da je i poslovni sektor prepoznat kao važan za gradski turizam, naglasila je Binenfeld.

Osim u izlagačkom i degustacijskom dijelu , posjetitelji će za vrijeme sajmova uživati i u posebnoj humanitarnoj akciji za djecu s autizmom gdje će Budimir Buda Šobat pokušati oboriti Ginesov rekord u ronjenju na dah.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.