Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ovenu ukupna pobjeda, Hohnjecu 21. memorijal "Tibora Šaramoa"

26.12.2016.

15:04

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivši hrvatski reprezentativac u kanuu na divljim vodama Tomislav Hohnjec pobjednik je 21. memorijala "Tibor Šaramo", koji je u ponedjeljak održan na rijeci Savi, u sklopu tradicionalnog 46. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.

Hohnjec je 12,5 kilometara dugu stazu, od Podsusedskog do Savskog mosta, po izrazito niskom vodostaju Save i po ugodnoj temperaturi od osam Celzijevih stupnjeva, preveslao za 46:10,82 minuta, te za nešto više o osam sekundi nadmašio klupskog kolegu iz KKK "Končar" i prošlogodišnjeg pobjednika "Memorijala" Tomislava Lepana (46:19,20), dok je treći u cilj stigao Matija Marinić iz KKK "Zagreb" s vremenom od 47:37,02.

Bila je to četvrta pobjeda 37-godišnjeg Hohnjeca na memorijalnoj utrci koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa i na kojoj je zadnji put slavio 2005. Hohnjecu je prigodnu sliku akademske slikarice Vlatke Bauer uručila Astrid Šaramo, kćer Tibora Šaramoa.

Ukupna pobjeda na 46. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojem je nastupilo 80 posada u kojima je veslalo 115 kajakaša i kanuista iz Austrije, BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske, pripala je ponajboljem slovenskom divljevodašu 23-godišnjem studentu iz Ljubljane Simonu Ovenu koji je obranio naslov prošlogodišnjeg pobjednika "Štefanjskog spusta" s vremenom od 41:05, 01, dok je drugi bio njegov klupski i reprezentativni kolega Anže Urankar (41:07,31) . Treće mjesto pripalo je Georgu Schmidtu iz Austrije s vremenom 41:08.68.

Ovenu je pripao tradicionalni prelazni pehar jedinog našeg dnevnog sportskog lista Sportskih novosti kojeg mu je uručio novinar predsjednik Zagrebačkog kajakaškog saveza Krešimir Beg.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.