Hrvatski radio

Radio Sljeme

15:04 / 26.12.2016.

Autor: Ana Krois

Ovenu ukupna pobjeda, Hohnjecu 21. memorijal "Tibora Šaramoa"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivši hrvatski reprezentativac u kanuu na divljim vodama Tomislav Hohnjec pobjednik je 21. memorijala "Tibor Šaramo", koji je u ponedjeljak održan na rijeci Savi, u sklopu tradicionalnog 46. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.

Hohnjec je 12,5 kilometara dugu stazu, od Podsusedskog do Savskog mosta, po izrazito niskom vodostaju Save i po ugodnoj temperaturi od osam Celzijevih stupnjeva, preveslao za 46:10,82 minuta, te za nešto više o osam sekundi nadmašio klupskog kolegu iz KKK "Končar" i prošlogodišnjeg pobjednika "Memorijala" Tomislava Lepana (46:19,20), dok je treći u cilj stigao Matija Marinić iz KKK "Zagreb" s vremenom od 47:37,02.

Bila je to četvrta pobjeda 37-godišnjeg Hohnjeca na memorijalnoj utrci koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa i na kojoj je zadnji put slavio 2005. Hohnjecu je prigodnu sliku akademske slikarice Vlatke Bauer uručila Astrid Šaramo, kćer Tibora Šaramoa.

Ukupna pobjeda na 46. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojem je nastupilo 80 posada u kojima je veslalo 115 kajakaša i kanuista iz Austrije, BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske, pripala je ponajboljem slovenskom divljevodašu 23-godišnjem studentu iz Ljubljane Simonu Ovenu koji je obranio naslov prošlogodišnjeg pobjednika "Štefanjskog spusta" s vremenom od 41:05, 01, dok je drugi bio njegov klupski i reprezentativni kolega Anže Urankar (41:07,31) . Treće mjesto pripalo je Georgu Schmidtu iz Austrije s vremenom 41:08.68.

Ovenu je pripao tradicionalni prelazni pehar jedinog našeg dnevnog sportskog lista Sportskih novosti kojeg mu je uručio novinar predsjednik Zagrebačkog kajakaškog saveza Krešimir Beg.