Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Ovo nije lego grad-ovo je Zagreb"

23.08.2017.

18:52

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Ovo nije lego grad- ovo je Zagreb" natpis je na transparentu kojim su Sigećani još jednom pokušali upozoriti na izgradnju poslovno trgovačkog centra na zelenoj gradskoj površini kod benzinske crpke preko puta Zagrebačkog velesajma.

Priča oko izgradnje spornog centra traje već nekoliko dana, a u nedjelju je inicijativa " Ne damo Siget" organizirala javno okupljanje u znak prosvjeda protiv gradnje poslovnog kompleksa. Sigećani smatraju kako betonizacija i devastacija zelenih površina nije potrebna istaknuvši kako Siget ima i drugih mjesta koja se mogu iskoristiti za ovakve i slične pothvate.

Mislimo kako je potpuno nepotrebna nova zgrada na ovoj zelenoj livadi ovdje u Sigetu, rekla je organizatorica prosvjeda Gordana Pasanec. Smatramo da je izgradnja ovog centra netransparentna, a obratili smo se i Gradskom uredu za za strategijsko planiranje i razvoj Grada, no odgovor nismo dobili, dodala je Pasanec. 

Povod okupljanja bila je stota obljetnica rođenja poznatog zagrebačkog gradonačelnika Večeslava Holjevca čija je vizija Novog Zagreba bila uvelike drukčija od ove koju zastupa aktualni gradonačelnik, koji se kako su rekli građani, često poziva na njegove riječi dok istovremeno oni svjedoče pomalo neplanskom razvoju Novog Zagreba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.