Hrvatski radio

Radio Sljeme

Oživjela stara fontana pred bolnicom Vrapče

18.09.2018.

14:01

Autor: Magdalena Pongrac

Oživjela stara fontana pred bolnicom Vrapče

Oživjela stara fontana pred bolnicom Vrapče

Foto: - / -

Klinika za psihijatriju Vrapče dobila je novu obnovljenu fontanu pred ulazom u glavnu zgradu. U okviru radova vrijednih 620 tisuća kuna, u nešto više od pola godine uređeni su i okoliš i ceste oko fontane te vatrogasni put.

Fontana koja je izgrađena 1932. i već desetljećima nije u funkciji - danas je ponovno oživjela. Vršitelj dužnosti ravnatelja bolnice Vlado Jukić objasnio je važnost fontane koju je gradonačelnik Milan Bandić pustio u rad. U zadnjih 30 godina praktički je to ostao jedan bazen koji je postao zapušten, ogradni rubnjaci bili su istrošeni i truli i to je bilo ruglo koje nije primjereno bolnici s ovakvom tradicijom. Fontana će krasiti ovaj prostor i bit će na radost svim našim zaposlenicima, a što je najvažnije - i pacijentima koji će uživati u ljepoti fontane i uz nju se osjećati ugodnije, rekao je Jukić. 

Naglasio je da je to tek jedan od brojnih projekata na kojima bolnica radi u suradnji s Gradom. U idućih desetak mjeseci planira se stavljanje u upotrebu dviju značajnih investicija - Centra za psihoedukaciju i radnu terapiju te Psihogerijatrija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.