Hrvatski radio

Radio Sljeme

Padaju cijene komunalnih usluga

02.11.2015.

09:26

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od ovoga mjeseca očekuju nas nove cijene vodoopskrbe, odvoza otpada, parkiranja, te ZET-ovih mjesečnih i godišnjih karata. Cijena vode bit će niža za otprilike 10 posto, a cijena parkiranja - od sredine studenoga trebala bi pojeftiniti od 10 do 15 posto

Sat korištenja garaža trebao bi pojeftiniti između 20 i 50 posto, ovisno o tome je li riječ o dnevnom ili noćnom parkiranju. Takozvane invalidske karte vrijedit će četiri, umjesto dosadašnja dva sata. Također, parkiranje u blizini vrtića bit će produljeno s 15 na 30 minuta.

Mijenjaju se i cijene ZET-ovih mjesečnih te godišnjih karata. Cijena prijevoza za umirovljenike, učenike, studente i nezaposlene, niža je za oko 17 posto na mjesečnoj razini pa će mjesečni kupon, umjesto 120, plaćati 100 kuna.
Znatno povoljnija bit će i godišnja karta koja će, umjesto dosadašnjih 1200, koštati 960 kuna.

Tim pojeftinjenjem zahvaćeno je 160 tisuća umirovljenika i 120 tisuća učenika i studenata. Nadalje - promjenom načina naplate odvoza otpada - 370 tisuća domaćinstava trebalo bi osjetiti niže cijene.
S računom za odvoz otpada za listopad, dobit ćemo i nov račun za studeni kako bismo ih mogli usporediti. Međutim, dospijeće računa za studeni je, naravno, prosinac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.